Vaya al Contenido

LA CUINA

La cuina ha deixat de ser aquella peça aïllada on només es cuinava i ha agafat un gran protagonisme. És el centre d’activitat i un lloc on succeeix molt més que cuinar.

Conèixer l’espai_ L’espai disponible és un criteri importantíssim, que determina la forma de la cuina. Per tant, primer de tot s’haurà de mesurar i ubicar portes, finestres, entrades d’aigua, llum i gas.

Prendre’s temps_ Tractant-se d’una inversió a llarg temps, el mínim oblit pot convertir-se en un gran problema. Per tant, assessorar-te amb professionals i visitar exposicions per conèixer millor els productes i les novetats.

Prioritzar la funcionalitat_ "triangle de treball": nevera, aigüera i fogons. Sorgeix del sentit lògic de funcionament d’una cuina, reduint els desplaçaments.

Optimitzar l’ordre_ Per no quedar-se sense espai és molt útil fer una llista amb tot el que necessitem: electrodomèstics, utensilis, emmagatzematge, etc. Tot el que li demanem a la nostra cuina. Si pensem en els nostres costums, dissenyarem una cuina pràctica que satisfarà les nostres necessitats.

Zones d’emmagatzematge_ Utilitzar mòduls extraïbles (calaixos), en lloc de portes, fa més còmode l’accés als objectes. Aprofitar les cantonades amb mòduls especials, equipats amb baldes fàcilment extraïbles. Col·locar armaris amb persiana per a amagar electrodomèstics petits.

Els armaris superiors, són molt útils per augmentar l’espai d’emmagatzematge, sobretot si tenim una cuina petita. En aquests casos feu armaris alts fins al sostre, us permetrà aprofitar al màxim el volum de la cuina.

Emmagatzematge de residus_ La cuina genera bastants residus. Assegureu-vos de no passar per alt aquest punt. Un bon lloc per col·locar-los és sota l’aigüera. Hi ha espai suficient per poder col·locar els diferents cubells de reciclatge.

Elecció del mobiliari_ El més important és assegurar-se que els materials escollits, deixant de banda el seu disseny, resisteixin els cops, les humitats i l’ús diari.
Heu d'escollir l'estil_ Cuines tradicionals amb tocs acollidors, contemporànies de línies pures o clàssics submergits en l’encant dels materials naturals.
L’acabat i el color_ Els acabats llisos i brillants, atractius per ser molt vistosos, són delicats. Els acabats mates i amb certa textura, són més soferts. Tenir en compte el tipus d’obertura dels armaris: abatibles o corredissos. Així com escollir uns tiradors còmodes.

Il·luminació_ Una bona il·luminació canvia la percepció de l’espai. Ens proporciona un lloc còmode, ampli i agradable.
Hi ha diferents formes d’il·luminació que ens reduiran les ombres, resplendors o punts cecs i proporcionaran la llum justa allí on sigui necessari per a les activitats de la cuina.
Com a norma general, s’ha de donar a la cuina una barreja de tres formes d’il·luminació: ambiental, dirigida i decorativa.

                                                        *imatges extretes de diferents webs.

Regreso al contenido